Rakott krumpli
Igazi magyarosan, kolbásszal
- Közepes
- Sajátrecept60-90 perc
- 2021-03-18686.33 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 686.33 |
kJ: | 2991.38 |
Szénhidrát: | 39.08 |
Amelyből cukrok: | 5.2 |
Zsír: | 46.67 |
Amelyből telített zsírsavak: | 23.16 |
Rost: | 4.4 |
Fehérje: | 27.09 |
Só: | 1.88 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 10 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 2kgBurgonya (általános)
- 15dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 800gTejföl /Magyar/ 20 %
- 50dkgkolbász Gyulai
- 1ek. ( csapott )Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Megfőztem a krumplit és a tojást, ezt követően tűzálló tál alját kikentem a zsírral majd karikára vágva a krumplit bele pakoltam. Megsóztam ízlés szerint, lekentem tejföllel, majd a főtt tojást rétegeztem rá, erre került a kolbász, ezt is megkentem vékonyan tejföllel. Következett egy újabb réteg krumpli, rá tejföl majd tojàs , ill sóztam ízlés szerint. Végül még egy réteg krumpli és rajta újra tejföl. Előmelegített sütőben 180 fokon készre pirítottam.